Planlı Yazılım Programları
Yazılım ihtiyaç nedeniyle ortaya çıkar. Yazılım oluşturulurken altı aşamadan geçilen bir süreç işleme koyulur. İlk önce ihtiyacın tespit edilmesi gerekir ve karşılaşılan problemin tanımlanması gerekir. Sonra bazı analizler yapılarak program ana hatlarıyla tasarlanır. Tasarlanan program kodlara dönüştürülür. Kodlamanın doğruluğu test edilerek gerekli olan belgelere evrilir.
Yazılım projesine başlanmadan mutlaka üretilecek olan yazılımla ulaşılacak hedefler ve amaç belirlenmelidir. Amaç belirlendikten sonra amaca ulaşmak için yapılması gerekenler analiz edilmelidir. Bunun için de yazılımın hedef kitlesi, hedef kitlenin yaş grubu, mesleki dağılımı gibi unsurlar bilinmeli ve belirtilmelidir. Problem tespit edilir. Sonra da kullanıcıdan veri temin edilmesini sağlayan kodlama üretilir. Üretilen kodlamanın bitmesiyle birlikte program çalıştırılır mevcut hatalar tespit edilir ve düzeltilir. Böylelikle yazılım üretim aşaması doğru bir şekilde tamamlanmış olur.
Yazılım Yazmaya Başlarken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Yazılım üretiminden önce donanım ile işletim sisteminin belirlenmesi gerekir. İşlemcinin belirlenmesi oldukça önemlidir. Ardından işlemciyle uyumlu olan dil ve dille uyumlu çalışabilen bir derleyiciye ihtiyaç bulunur. Bunun sebebi ise her işlemci ile her dilin birbiri ile uyumlu yapıda olmayışıdır.
Bilgisayar için yazılım üretilmek istendiğinde ise ilk iş olarak işletim sistemi seçilmelidir. Daha sonra kullanılacak olan programlama dili tespit edilir. Bir derleyici ile kodlar makine diline dönüştürülür. Bu nedenle derleyici ile kodlama dilinin uyumu oldukça önem taşımaktadır.
Planlı Yazılım Programları hakkındaki sorularınız yanıtlıyoruz. Bizlere ulaşarak tüm konular hakkında bilgi alabilirsiniz.
Bizleri sosyal medyadan da takip edebilirsiniz.