Hosting Firması Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Web yayının temel veri tabanı olan hosting, kişisel olarak ilgilenmesi zor bir işlem. Web sitelerinin sürekli aktif halde kalabilmesi sağlayan hosting firmaları, web yayını yapan kişi veya kurumların iş yükünü azaltıyorlar. Günümüzde çok sayıda hosting firması olmasına rağmen hizmet kalitesi mükemmel olan şirketlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu yüzden hosting firmanızı seçerken global ölçeklerde onaylanmış şirketleri seçtiğinizden emin olmalısınız. Hosting alırken nelere dikkat etmeli diye merak ediyorsanız genel olarak başlıkları şu şekilde sıralayabiliriz:

Hosting hizmeti almak istediğiniz şirketi seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

• Yer sağlayıcısı belgesine sahip olması
• Kurumsal olması ve bir ofisi bulunması
• Kullanıcı deneyimi yönünden başarılı bir web sitesine sahip olması
• Müşterileri tarafından onaylanmış ve onlardan olumlu yorumlar almış olması
• Hosting şirketinin sunduğu ek hizmetler

Hosting Şirketinizi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Parametreler

Web yayını yapmak için hosting firmaları arasından seçim yapmak pek kolay değil çünkü internette araştırma yaptığınızda yüzlercesiyle karşılaşıyorsunuz. Web sitenizin yayın hayatını başarılı bir şekilde sürdürmesini ve olası sorunlarda ani çözümlere ulaşmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken hususlar şunlar:

Disk Alanı

Hosting firmanızı seçerken dikkat etmeniz gereken ilk şey size sunulan disk alanı olmalı. Kişisel blog’lar için devasa boyutlarda disk alanlara ihtiyaç duymazsınız ama e-ticaret platformu gibi kurumsal ve çok ziyaretçi çekme potansiyeli olan siteler için disk alanınızın büyük boyutlarda olması gerekir.

Fiyat ve Performans

Hosting firmanızı seçerken dikkat etmeniz gereken ikinci unsur, hosting firmasının talep ettiği ücretler. Bu noktada fiyat performans odaklı bir bakış açısına sahip olmalısınız. Bir hosting şirketi rakiplerine göre çok daha uygun bütçeler talep ediyor olabilir ama sunduğu hizmet kalitesi düşükse kardan çok zarar edersiniz.

Hosting firmaları çoğunlukla yıllık ücretler üzerinden çalışırlar. Çalışacağınız firmadan beklentilerinizi iyi analiz ettikten sonra fiyat karşılaştırması yaparak size en uygun hosting şirketini seçebilirsiniz.

Bandwidth Nedir?

İnternette dolaşırken girdiğiniz sitelerdeki bazı kodlar, kullanıcı isimleri ve parolalar bilgisayarınıza otomatik olarak kaydoluyor. Bu veriler “temporary internet files” klasörüne yönlendiriliyor ve bu uygulamaya bandwidth deniyor.

Bandwidth Aralığı

Web sitenizin yüksek rakamlı ziyaretçi trafiğini kaldırabilmesi için bandwidth aralığının geniş olması gerekiyor. Disk alanınız yüksek ama bandwidth aralığınız düşükse web siteniz yavaş çalışarak kullanıcı deneyimi konusunda olumsuz yorumlar alır. Hosting firmanızı seçerken size geniş bandwidth aralığı sunan firmaları tercih edin.

Veri Tabanı

Seçtiğiniz hosting firmasının kullandığı veri tabanı, web sitesi projeniz için uygun olmalı. WordPress, PHP ve MYSQL altyapısına sahip veri tabanlarını kullanan hosting firmalarını tercih edebilirsiniz.